Neden Tekamül Bir Esastır

 


NEDEN TEKÂMÜL BİR ESASTIR

Tekâmül, Arapça bir sözdür ve Türkçe deki karşılığı "olgunluk" ve "gelişme" anlamına gelmektedir. Tekâmül, Yaratanın yarattığı sistemler topluluğunun devamlılığı, kendini bilme ve geliştirme sürecidir. Başını ve sonunu bilemediğimiz bu olgu varlık sisteminin her aşamasında süregelmektedir. Buradaki konu "Ruhsal Tekamül" dür ama ruhsal tekâmül varlık sisteminin bütünü değil ama bütüne dahil olan, etkilenen ve etki edebilen en ince tarafıdır.

Bilim insanları doğada ve uzaydaki sistemleri inceleyip yaratılış sürecinde hangi aşamalardan geçtiklerini fiziksel olarak inceleyebiliyorlar, ama buradaki soru şudur ki ; gelişmekte olduğu görülen bu fiziksel yapıların gelişimi, bir ana temel üzerinde, fizik ötesi bir farkındalık süreci içinde vede kontrolünde de olmalılar; Örneğin genetik yapıları idare ve sevk eden bir sistem,bigi,üst bilinç vs..bulunmalı ki bu sistem kendi gelişimi için gerekli olan değişiklikleri bilsin ve gelişsin.

İşte bu noktada asıl olan "Ruhsal etki mekanizması" dır. Ruhsal etki, fiziksel yapılarımızı bugünkü en mükemmel işleyiş düzeyine getirdi, çünkü bu işleyiş ve kapasite aynı zamanda bağlı olduğumuz ruhsal sistem yada sistemlerin gelişimini sürdürmek ve hızlandırmak amacı içindedir. Bu birleşik zincir döngü, birbirine hizmet eder ve birlikte hareket etmektedir. Sistemin kendi içerisindeki bütünlüğü ve işleyişindeki mükemmelliği tanımlayabilmek ise tüm insanlık için bir aşamadır, çünkü bu bilinç düzeyi bizleri şimdi olduğumuzdan farklı bir "tekamül" aşamasına götürecek olan esastır.

İşte bu hal, ruhsal ve bedensel olarak ayrılmak değil tam tersi bir bütün olarak çalışan sistemimize inanç ve güven içerisinde bulunmayı, büyük bir esas olan "Tekâmül" yasası gereği her zaman bir gelişim ve farkındalık içerisinde olduğumuzu "fark" etmeği ve tekamül yolunda birbirimize bilinçle kenetlenmeği ve yoldaşlığı telkin eder.

Volkan Topaloğlu 27 Mart 2012

Yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.

 Yorumlar


Henüz yorum yapılmamış


Yorum yap